Bambucké maslo a tetovanie

Bambucké maslo je dôležitým a nenahraditeľným produktom, ktorý sa už stáročia používa vďaka nespočetným benefitom nielen čo sa týka starostlivosti o pokožku. O mnohých týchto výhodách sme písali už v predchádzajúcich článkoch, takže ak sa chcete dozvedieť viac, odporúčame prečítať si HISTÓRIA BAMBUCKÉHO MASLA alebo BAMBUCKÉ MASLO POD LUPOU.

 

VEDELI STE, ŽE BAMBUCKÉ MASLO JE JEDEN Z NAJLEPŠÍCH PRÍRODNÝCH PRODUKTOV NA TETOVANIE?

Bambucké maslo je priam ideálne na pokožku, ktorá je čerstvo tetovaná a prechádza procesom hojenia po tomto “zákroku”, alebo na revitalizáciu a oživenie staršieho tetovania

 

sheabutter-bambucke-maslo-a-tetovanie1

 

V dnešom článku by sme vás radi previedli práve touto tématikou. Pokiaľ ide o tetovanie, s bambuckým maslom sa spája hneď niekoľko výhod. Aby ste vedeli, o čo sa môžete oprieť, prinášame vám prehľadný súpis najvýraznejších benefitov:

 

Hydratácia

Tento benefit sám o sebe vás určite neprekvapí, keďže je to jedna zo základných cností nášho produktu. Bambucké maslo SHEABUTTER  je bohaté na mastné kyseliny a prírodné vitamíny, čo z neho robí vynikajúci zvláčňujúci prostriedok pre pokožku. Udržiavanie dobre hydratovanej pokožky je v prípade tetovania veľmi dôležité pre proces hojenia a udržanie žiarivosti tetovania čo najdlhšiu dobu.

S pravidelným používaním bambuckého masla máte veľký predpoklad, že vaše tetovanie ostane “ako nové” oveľa dlhší čas. Na rozdiel od iných produktov ho môžete použiť priamo na “čerstvé” tetovanie, nakoľko neobsahuje žiadne prímesi a chemické látky, ktoré by mohli dráždiť otvorené rany na pokožke.

 

Výživa

Vitamíny A a E obsiahnuté v bambuckom masle dodávajú pokožke potrebnú výživu, podporujú zdravý rast buniek a obnovu pokožky. To môže výrazne pomôcť pri hojení oblasti, kde sa nachádza tetovanie a tiež zabrániť vysušovaniu a tvorbe šupiniek.

 

Upokojujúce vlastnosti

Bambucké maslo má upokojujúce a protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť svrbenie, alebo podráždenie spojené s novým, hojacim sa tetovaním. Môže poskytnúť úľavu a pomôcť upokojiť pokožku, čím zmierňuje pocit nepohodlia a podráždenia.

 

Ochrana

Aplikácia bambuckého masla na pokožku s tetovaním vytvára ochrannú bariéru, ktorá pomáha chrániť nielen tetovanie, ale aj pokožku samotnú pred vonkajšími vplyvmi, ako sú:

  • UV žiarenie
  • Znečisťujúce látky
  • Baktérie
  • Nepriaznivé poveternostné podmienky

Táto ochrana môže pomôcť zachovať farby a detaily tetovania tak, aby pôsobilo ako “nedotknuté časom”.

 

Zjemnenie a vyhladenie

Pravidelné používanie bambuckého masla na pokožke s tetovaním pomáha zjemniť a vyhladiť tetovanú oblasť. Tým znižuje riziko drsnejšieho vzhľadu pokožky alebo jaziev, ktoré sa môžu vyskytnúť počas procesu hojenia tetovania.

 

Nekomedogénne

Že netušíte čo tento výraz znamená? To, že je bambucké maslo nekomedogénne, okrem iného značí, že neupcháva póry. Je vhodné pre všetky typy pokožky, vrátane citlivej, alebo pokožky s tendenciou tvorby akné či vyrážok. To je v tomto prípade viac ako žiaduce.

 

NA ZÁVER TO NAJDÔLEŽITEJŠIE

Všeobecne platí, že pri používaní bambuckého masla na tetovanú pokožku je dôležitý najmä výber čistého, nerafinovaného, organického výrobku, aby ste získali maximálny účinok, o ktorom v tomto článku píšeme.

Všetky naše produkty tieto atribúty spĺňajú, ale v tomto prípade určite odporúčame SHEABUTTER BAMBUCKÉ MASLO TATTOO, ktoré je špeciálne určené pre tento účel a pre všetkých milovníkov tetovania. Ide o čistý prírodný produkt bez akýchkoľvek prímesí, ktorý spĺňa aj najprísnejšie kritériá ORGANIC, RAW, VEGAN, GMO FREE.

 

sheabutter-tattoo-image-1

 

Ak máte extrémne citlivú pokožku, alebo trpíte nejakou kožnou anomáliou dporúčame konzultovať použitie SHEABUTTER BAMBUCKÉHO MASLA s vašim tatérom, prípadne dermatológom ohľadom konkrétnych pokynov na starostlivosť prispôsobených vášmu typu pokožky.

Referencie a skúsenosti našich zákazníkov si môžete pozrieť priamo pri produkte, alebo na našom Instagrame.

 

Späť do obchodu