SHEABUTTER - Univerzálna starostlivosť o vašich zvieracích miláčikov

Určite ste si v ponuke našich produktov všimli, že poskytujeme rôzne verzie Bambuckého masla, ktoré sú vhodné na použitie nielen pri starostlivosti o seba, ale tiež na rôzne iné účely. Pomôžu vám napr. v procese hojenia tetovania, či starostlivosti o vašich domácich miláčikov.

 

A práve pre vaše zvieratká sme vytvorili verziu s názvom Bambucké maslo NA LABKY

Tento výnimočný a naozaj univerzálny produkt prináša mnoho benefitov, ktoré spríjemnia život vašim miláčikom a tým pádom aj vám. Je ich naozaj veľa, no poďme si spomenúť aspoň tie najdôležitejšie.

 

sheabutter-bambucke-maslo-univerzalna-starostlivost-zvieretka

 

Aké sú teda hlavné benefity používania Bambuckého masla NA LABKY?

Ochrana labiek

Ako už samotný názov prezrádza, tento produkt môžete aplikovať na labky vášho miláčika nielen na zvlhčenie, ale tiež kvôli ochrane. Vytvára bariéru, ktorá chráni labky pred vonkajšími vplyvmi a nepriaznivými podmienkami vonku.

V zimných mesiacoch chráni labky pred mrazom a chemickým posypom na chodníkoch. V letnom období pred rozpálenými povrchmi a zvýšeným namáhaním pri dlhších prechádzkach. V nepriaznivom počasí počas prechodných období (jar-jeseň) chráni labky pred prílišným vlhkom, blatom a pod., ktoré spôsobuje zapaľovanie medzi prstami a mokvanie. Použitie je teda vhodné počas celého roka.

Poranenia a podráždenie labiek je častým javom, ktorí trápi všetkých majiteľov domácich miláčikov. Môže ísť o poškodenie mechanické, alebo zanesenie infekcie pri snahe odstrániť cudzí predmet z tela zvieraťa. Často sa stretávame s popraskaním, odreninami, popáleninami, prepichnutím vankúšikov, prípadne podchladené labky, alebo už spomínané rezné poranenia či infekcie.

Vo všetkých prípadoch poskytne naše Bambucké maslo okamžitú úľavu a vďaka svojim unikátnym vlastnostiam výrazne pomôže pri liečení a regenerácii.

 

Zdravie kože a srsti

Hydratačné vlastnosti Bambuckého masla pomáhajú upokojiť suchú, svrbivú kožu aj u zvierat. Môže poskytnúť úľavu od problémov ako dermatitída, ekzémy, či upokojiť podráždené miesta. Okrem toho tiež prispieva k zdravšej a lesklejšej srsti tým, že ju hydratuje a znižuje jej krepovatenie.

Kožné problémy sú častým javom a môžu byť spôsobené rôznymi faktormi. Koža je najväčší orgán aj u zvieraťa a môže odzrkadľovať jeho celkový zdravotný stav. Prejavy sú rôzne a taktiež z rôznych dôvodov. Môžete sa stretnúť s alergickými reakciami, ktoré sa často vedia prejaviť prostredníctvom kože. Taktiež blchy a kliešte často spôsobujú podráždenie. A určite je potrebné spomenúť aj ekzémy spôsobené rôznymi alergénmi, chemikáliami, alebo podráždením.

Podobne ako u ľudí, psoriáza sa taktiež vyskytuje aj u psíkov a mačičiek. Toto autoimunitné ochorenie spôsobuje tvorbu šupinatých, červených fľakov na pokožke. Pri všetkých týchto prejavoch pomôže naše Bambucké maslo. Pokožku najskôr ukľudní, čím sa predíde škrabaniu a ešte väčšiemu podráždeniu a zároveň naštartuje prirodzený liečivý proces.

Čo je skvelé pre oboch, lebo spokojné zvieratko = spokojný majiteľ.

 

Protizápalové vlastnosti

Bambucké maslo obsahuje protizápalové zlúčeniny, ako je kyselina cinamová a lupeol, ktoré pomáhajú zmierniť zápal a začervenanie kože. Jeho použitie môže byť prospešné pre zvieratká s kožnými podráždeniami, drobnými rankami, ale i napr. pri bodnutí hmyzom.

Priaznivo pomáha aj pri infekciách. Či už bakteriálne alebo plesňové, môžu spôsobiť začervenanie, opuch, svrbenie a tvorbu vredov, alebo vyrážok na pokožke.

Bambucké maslo eliminuje takzvané “hot spoty” horúce a začervenané miesta, ktoré môžu vznikať opakovaným a častým olizovaním jednej oblasti. To častokrát vedia k ďalšiemu podráždeniu a tiež vzniku opakovaných infekcií.

 

sheabutter-bambucke-maslo-univerzalna-starostlivost-zvieretka-1

 

Zvlhčenie ňufáka

Niektoré zvieratá, ako napríklad psy, môžu mať suchý, alebo popraskaný ňufák. Použitie malého množstva Bambuckého masla môže pomôcť nielen zvlhčiť, ale taktiež vyživiť ich ňufák a pri pravidelnom používaní ho udržiavať mäkký a pružný. To je základom dobrého zdravotného stavu vášho miláčika, pretože určite poznáte ľudové tvrdenie, ktoré hovorí o tom, že keď je ňufák vášho štvornohého kamoša vlhký a studený, jeho zdravotný stav je v poriadku.

 

Bezpečná, prírodná voľba

Bambucké maslo je považované za bezpečný, čisto prírodný produkt pre starostlivosť o domáce zvieratká. Je absolútne bez škodlivých chemikálií alebo prísad, ktoré by mohli byť pre vašich miláčikov potenciálne škodlivé.

Pri závažnejších kožných problémoch, infekciách, alebo alergiách sa však vždy poraďte so svojim veterinárom.

 

Bambucké maslo NA LABKY  je vhodné nielen pre “typických” domácich miláčikov ako sú psíkovia a mačky, ale tiež pre ostatné zvieratká, ktoré nám zvyknú robiť spoločnosť v našich domácnostiach: škrečky, morčatá, vtáky, zajace, králiky, činčily a iné hlodavce či korytnačky.

Pri výbere Bambuckého masla pri zvieratkách je veľmi dôležité, aby ste zvolili čistý a nerafinovaný výrobok bez pridaných vôní, alebo ďalších prísad, ktoré by mohli byť pre zvieratá škodlivé. Preto vám odporúčame naše Bambucké maslo NA LABKY, ktoré spĺňa všetky tieto kritéria.

O jeho zázračných vlastnostiach hovoria spokojné reakcie našich zákazníkov, ktoré si môžete pozrieť na našom Instagrame :)

 

Späť do obchodu