Bambucké maslo pod lupou

V predchádzajúcom článku sme sa zamerali na HISTÓRIU BAMBUCKÉHO MASLA a dnes sa pozrieme bližšie na to, čo je zodpovedné za jeho blahodárne účinky a univerzálnosť využitia. Tento kozmetický zázrak v sebe nesie magickú moc a pri správnom použití dokáže mať preukázateľné liečivé účinky. Aj toto sú dôvody, prečo sa stáva stále populárnejším naprieč celým svetom. Chceli by ste vedieť, čomu vďačí za túto výbornú povesť?

 

TUK SO ZÁZRAČNÝMI VLASTNOSŤAMI

Bambucké maslo je vlastne tuk, ktorý sa získava extrahovaním z orechov stromu Maslovec, alebo tiež Bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa). Tieto stromy nájdeme najmä v regióne západnej Afriky. 

Tento tuk môže mať rôzne škály zafarbenia v odtieňoch bielej a béžovej - najčastejšie ide o žltú až slonovinovú farbu. Je to TRIACYLGLYCEROL, ktorý sa skladá najmä z kyseliny stearovej a kyseliny olejovej. Informácie, ktoré vám možno veľa nehovoria, ale vždy je dobré mať aspoň aké také základné povedomie o tom, z čoho sa vlastne produkty, ktoré používate, naozaj skladajú. Je veľmi obľúbené vďaka svojej našľahanej a ľahko roztierateľnej konzistencii a častokrát aj vďaka nezameniteľnej vôni zadymených orieškov.

 

OBLASTI VYUŽITIA BAMBUCKÉHO MASLA SÚ RÔZNORODÉ

Ako sme už zmienili, Bambucké maslo sa stáva stále viac a viac populárnym po celom svete. Toto africké zlato si naozaj zaslúži pozornosť a možno v ešte oveľa väčšej miere, aká sa mu dostáva teraz. V mnohých kútoch sveta za dokonca využíva najmä pre svoje liečivé účinky a medicínske vlastnosti, ako je zmiernenie bolesti, zápalu, či napríklad zlepšenie stavu dutín.

Stále sa, však, najviac používa práve v kozmetickom priemysle pre jeho neodškriepiteľné skrášľujúce a omladzujúce vlastnosti, ktoré sú veľmi dobre známe naprieč miléniami. Veď ako sme spomínali naposledy, samotná Kleopatra opatrovala tento zázrak v hlinených nádobách pre jeho vyhladzujúce, zvlhčujúce a vyživujúce účinky.

 

 

POSVIEŤME SI NA TO, PREČO JE TENTO PRÍRODNÝ ZÁZRAK TAKÝ ÚČINNÝ

Každá jedna maličká zložka základu Bambuckého masla je dôležitá a práve ich spojenie vytvára tento ojedinelý a dokonale pôsobiaci celok. 

 

Pýtate sa, čo sa teda skrýva v tejto dokonale našľahanej hmote?

Základom sú nenasýtené mastné kyseliny. Konkrétne kyselina olejová, stearová, linolová a tiež kyselina palmitová. Práve ony tvoria stavebné kamene zdravých bunkových membrán, ktoré pomáhajú vytvárať prirodzenú tukovú bariéru pokožky. Tieto aspekty sú doležité na to, aby bolo možné udržiavanie pokožky hydratovanej, sviežej, šťavnatej a mladistvo vyzerajúcej.

Ďalšou dôležitou prirodzenou zložkou sú vitamíny A, E a F. Tento súbor vitamínov patrí do kategórie antioxidačných, podporujúcich krvný obeh a tiež zdravý rast a obnovu kožných buniek. Veľmi dôležitými sú aj už spomínané triglyceridy, tuky, ktoré sú zodpovedné za výživu a obnovu pokožky. Zaujímavým poznatkom je, že práve niektoré triglyceridy, ktoré bambucké maslo obsahuje, majú veľmi podobné vlastnosti ako mydlo. Nie je preto žiadnym prekvapením, že sa používajú aj ako stále populárnejšia zložka produktov určených na čistenie tela a pleti.

A nesmieme tiež zabudnúť na špeciálne prírodné voskové zložky, ktoré pokožku ošetrujú a uzamykajú v nej vlhkosť. 

 

Prirodzená UV ochrana

Častokrát sa medzi vlastnosti Bambuckého masla uvádza schopnosť chrániť pokožku pred UV žiarením, čo majú na svedomí práve terpény. Tie potláčajú účinok enzýmov degradujúcich kolagén a elastín a tak výrazne spomaľujú starnutie.

 

sheabutter-bambucke-maslo-pod-lupou

 

ZLOŽENIE SHEABUTTER BAMBUCKÉHO MASLA

  • kyselina olejová 40-60%
  • kyselina stearová 20-50%
  • kyselina linolová 3-11%
  • kyselina palmitová 2-9%
  • kyselina linolénová menej ako 1%
  • kyselina arachidová menej ako 1%
  • silné prírodné antioxidanty, vitamíny  A, D, E, F, fytosteroly

 

Ako môžete sami vidieť, naše SHEABUTTER BAMBUCKÉ MASLO obsahuje samé mňamky, je VEGAN, RAW a GMO FREE. Je tiež dôležité poznamenať, že je NERAFINOVANÉ a označené kvalitatívnou triedou “A” čo okrem iného znamená, že je ručne vyrábané tradičnou technikou lisovania priamo v GHANE v Afrike 

Jedná sa o 100% prírodný produkt bez akýchkoľvek prímesí a chemických látok - nebielené, neparfumované, s prirodzenou vôňou “zadymených” orechov. Textúra, farba aj vôňa sa môžu pri jednotlivých baleniach jemne líšiť. Ovplyvňuje to obdobie zberu orechov a aj fakt, že výroba prebieha ručne. 

Ako sme spomínali už v úvode - HOTOVÝ PRÍRODNÝ ZÁZRAK. Už vám ostáva len vyskúšať si ho na vlastnej koži :)

 

Našu kompletnú ponuku nájdete v sekcii Produkty

 

Späť do obchodu