Svätý Valentín je za dverami!

Február je označovaný ako mesiac lásky. Ale na tú, ktorou to všetko začína aj končí častokrát zabúdame.

 

A to je práve SEBALÁSKA

V poslednej dobe už začínajú byť na tento pojem všetci alergickí, ale my by sme vám radi tento mesiac priblížili o nej niečo viac v zdravej forme, ktorá je prospešná nielen pre vás, ale ocení ju aj vaše okolie.

To neznamená, že nemáte obdarovať svojich milovaných (či už dvojnohých, alebo štvornohých) niečím práve na deň sv. Valentína. Ak to tak cítite, pokojne sa pozrite na náš eShop a vyberte niečo z ponuky kvalitných prípravkov BAMBUCKÉHO MASLA.

Ale vráťme sa k téme tohto článku.

 

História Valentína

Históriu sviatku sv. Valentína, ktorý mnohí nazývajú komerčným a prichádzajúcim spoza mláky, pozná asi viacero z vás. Tá dôverne známa verzia je spojená s Talianskom.

Ale vedeli ste, že história siaha ešte ďalej a do úplne inej krajiny?

v starovekom Grécku sa zmieňuje toto obdobie ako čas spojený s nápojmi lásky. Gréci sa vtedy zhromaždovali na majestátnych posvätných miestach, ktoré boli zasvätené jednotlivým bohom s nádejou, že im poskytnú božskú moc. Každý z chrámov bol unikátny a vyzdobený prvkami, ktoré vyzdvihovali boha, ktorý mu panoval.

Chrám bohyne lásky, vášne a plodnosti menom Afrodita býval preplnený ženami, ktoré chceli otehotnieť, vydať sa alebo si lásku privolať. Prinášali bohyni dary v podobe kvetov, ovocia a ako tieto obetiny prinášali do chrámu, spievali chválospevy a svoje úmysly potvrdili tak, že poliali zem vodou.

Aj keď sa spôsob vyznania lásky mení nielen s plynutím času, ale taktiež s ohľadom na zemepisnú šírku a obyčaje daného kraj, darovanie kvetín napr. s romantickým odkazom bolo a je stále jeho súčasťou.

Postupom času bola kvetinám priraďovaná rôzna symbolika.

 

sheabutter-valentin-blog

 

Liečivá sila

A nás teší, že táto téma sa opätovne vynára aj v našich končinách a liečivá sila kvetov a bylín sa začína využívať stále viac a viac. Naše bambucké maslá prirodzene disponujú typickou vôňou zaúdených orechov. Pokiaľ by ste si ho chceli personifikovať a hýčkať svoje zmysli aj prostredníctvom vône a liečivej sily bylín, odporúčame vám nabrať si trošku bambuckého masla do dlaní a kvapnúť do neho pár kvapiek kvalitného esenciálneho oleja z overeného zdroja. Odporúčame značku Bewit, ktorá vyznáva krásne hodnoty a navyše je lokálna, pretože pochádza z Českej republiky.

 

Čas pre seba

Doprajte si počas Valentína čas pre seba, či už ako prípravu na rande s vašim partnerom alebo tento deň vyhradíte čisto sebe. Vytvorte si tak jedinečný Valentínsky rituál, na ktorý budete spomínať ako na voňavé potešenie. A pokiaľ by ste chceli vedieť, akými vlastnosťami disponujú niektoré z nami obľúbených vybratých kvetov, napíšte nám svoj email na náš Instagram a vďaka tomu od nás dostanete jedinečné prekvapenie špeciálny rituál na tento deň LEN PRE VÁS!

 

Nech je pre Vás FEBRUÁR mesiacom, kde si dovolíte adaptovať sa v procese vlastnej tranformácie tak, aby ste sa cítili živí každou jednou bunkou vášho tela a vedeli tak žiť život, ktorý vás baví.

 

 

Späť do obchodu