História Bambuckého masla

Určite ste sa s pojmom "Bambucké maslo" v rámci svojho života už stretli. Možno si presne neviete spomenúť v akej súvislosti, ale určite sa už okolo vás mihlo. Aj preto by sme vám radi na pravidelnej báze prinášali informácie, ktoré vám možno pomôžu nájsť si cestu k tomuto úžasnému produktu, pretože množstvo výhod, ktorými oplýva, je skrátka ohromujúce!

Náš tím má tiež vlastné zážitky a skúsenosti s produktami z Bambuckého masla a pevne veríme, že sa nám časom podarí priniesť aj tieto zábavno-vzdelávacie príspevky.

 

Pôvod BAMBUCKÉHO MASLA

Okrem označenia Bambucké maslo sa môžete častokrát stretnúť aj s názvom, ktorý pochádza z anglického prekladu - SHEABUTTER, alebo tiež z francúzskeho KARITÉ. Hmm… Karité! Ako vznešene to znie. Evokuje to úplne staroveký Egypt, že áno?

A veru nie sme ďaleko od pravdy, pretože zmienky o kultúrnom dedičstve týchto zázračných produktov siahajú presne tam - do čias mocnej, prekrásnej, talentovanej a legendami opradenej Kleopatry. Preto nebude ani veľkým prekvapením, že z geologického hľadiska, je miestom pôvodu až do súčasnosti stále Afrika. Ale poďme pekne po poriadku. História Bambuckého masla je veru rovnako bohatá, ako jeho textúra.

 

KLEOPATRA, odveká odborníčka na krásu

Napriek tomu, že táto nezabudnuteľná kráľovná panovala v neľútostných časoch, plných útrap, vždy si našla čas na seba a svoju krásu. Pretože veľmi dobre vedela, že na to, aby bol panovník úspešný, je potrebný nielen bystrý um a rozhodovacia schopnosť, ale aj prirodzený šarm a reprezentatívne vystupovanie stelesnené príťažlivým a obdivuhodným fyzičnom.

Táto vládkyňa z dynastie Ptolemaiovcov uchovávala olej extrahovaný z Maslovníka afrického v hlinených nádobách a využívala ho pri rôznych skrášľovacích rituáloch. Niet divu, že sa jej hebká pokožka a lesklá havrania hriva zapísali do dejín tak zásadným spôsobom :)

 

sheabutter-bambucke-maslo-historia

 

Tajomstvo AFRICKÉHO ZLATA

Presne týmto názvom titulovali tento prírodný skvost už od pradávna. V niektorých zdrojoch tiež môžete nájsť pomenovanie ŽENSKÉ ZLATO. Už po tisíce rokov ženy extrahujú olej z orechov Maslovníka afrického, ktorého latinský názov znie Vitellaria paradoxa (skoro ako zaklínadlo z Harryho Pottera:) ), ktorý v preklade znamená “strom života” a pre domorodých obyvateľov je stromom posvätným.

Niet sa čo čudovať. Okrem naozaj blahodárnych účinkov produktov vytvorených z oleja pochádzajúceho z orechov tohto stromu, prináša aj nezanedbateľný finančný zisk pre tunajšie ženy. Aj z tohto dôvodu býva BAMBUCKÉ MASLO označované ako “ženské zlato”. Spracovanie a výroba bambuckého masla je prastará metóda, ktorá sa odovzdáva z matky na dcéru. Výrobný a dodávateľský reťazec vytvára jedinečné puto medzi ženami z Afriky, ktoré toto maslo produkujú a ženami zo západu, ktoré ho využívajú na výrobu kozmetických produktov a následne sa takto dostáva do celého sveta.

Napriek tomu, že sa jedná o vzťahy, ktoré vznikli primárne za účelom obchodu, rokmi preverené partnerstvá častokrát prerástli do úzkych priateľských väzieb plných rešpektu, vzájomnej úcty a posúvania sa. Tomuto mi hovoríme obchod novej doby! Žiadne súťaženie, ale spoločné posúvanie sa vpred.

 

BAMBUCKÉ MASLO A JEHO VYUŽITIE z pohľadu histórie

Naprieč storočiami bol tento prírodný zázrak využívaný úplne všestranne. Na účely kozmetické, terapeutické, ale aj úplne pragmatické - napríklad v kuchyni. Univerzálnosť tohto prírodného zázraku je právom zaslúžená. Častokrát je označovaný za výrobok, ktorý zvládne všetko.

Určite si pamätáte produkt jednej všeobecne známej kozmetickej firmy, ktorý bol v tvare vajíčka a bol použiteľný na všetko - veríme, že práve naše BAMBUCKÉ MASLO je jeho čisto prírodným ekvivalentom, ktorý disponuje prirodzenou silou prírody.

Bol (a stále je) považovaný za univerzálny prípravok na krásu, ktorý viete využiť od korienkov vlasov až po končeky vašich prstov na nohách. Preto je tak veľmi žiadaný (a používaný) vo väčšine kozmetických firiem.

Treba si však dať pozor, pretože tak ako pri všetkom, aj pri kvalite BAMBUCKÉHO MASLA sú značné rozdiely. Toľko ospevovanými liečivými vlastnosťami disponuje len chemicky nespracované NERAFINOVANÉ BAMBUCKÉ MASLO, ktoré samozrejme nájdete v našej ponuke. O ďalších typoch Bambuckého masla, jeho spracovaní a vplyve na kvalitu si povieme v ďalšom článku.

 

Pár slov na záver…

Veríme, že ste sa z dnešného článku dozvedeli niečo nové a zaujímavé. Tím SHEABUTTER je tu pre vás, aby vám pravidelne prinášal rôzne tipy a informácie o našich produktoch určených ako pre vás, tak aj pre vašich štvornohých miláčikov.

Môžete tiež využiť ŠPECIÁLNU PONUKU Akciových setov, kde pri kúpe dvoch produktov získate SKVELÚ ZĽAVU!

 

Späť do obchodu